It is currently 08 Sep 2010, 17:20

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Page 9 of 9 [ 126 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Author Message
 Post subject: Re: Nesto malo o Zeljavi.
PostPosted: 03 Nov 2009, 00:14 
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

VP4868/4 wrote:
FirewireHR wrote:
Image [verysmjesno]

Jeli to neka novija knjiga?

Image
Tu se nešto zeznuo, upravo je obrnuto.
1, 2 polijetanje i slijetanje
3, 4, 5 samo polijetanje

pa i nije se bas zeznuo na 1 i 2 su se spustali (valjda) uvijek
dok se sa 4 i 3 islo samo gore;5-ca pojma nemam bila je daleko.

bila je jedna prica da je netko za janjca ili nesto ispod peke otisao
na vrh 3-ke okrenuo se i prema rupama pa put neba.pricalo se da
je bilo gusto i mokre mudante(gace)

Taj pilot je imo DA-MU(satro) Ako je poletio sa trojke Naopako interesuje me koliko je vremena osto prizemljen.

Profile E-mail  

PostPosted: 24 Nov 2009, 17:18 
Tihi forumaš
Tihi forumaš

kontejner, moram ti i ja zahvaliti na veoma zanimljivoj priči! :livre

Malo off-topic što se tiče Željave ali možda će nekome biti zanimljivo: Ja sam služio na Avali `88-89 i kad sam bio 2006 u BG otišao sam vidjeti kasarnu - mislio sam barem da vidim kapiju izvana. A tamo su sedeli neki ljudi (civili) i rekli su mi da je bila "izrokana `99-te" (njihove riječi). To me jako iznenadilo - nisam ni pomislio na tu mogućnost. Pogledao sam put kapije, prišao joj, malo oklevao - i preskočio. Srce mi je jako lupalo od uzbuđenja, adrenalina i malo od straha (moguće mine, straža i to... uglavnom nisam znao što će me čekati). Prije je tu bila garda vojne policije - crvene šapke i bijeli opasači - tako da je bilo prilično osigurano i disciplina kako treba biti u vojsci. :garde
U žurbi (da me netko ne otkrije) sam hodao po stazama koje sam pre skoro 20 godina znao napamet. Pored igrališta u vozni park, na pistu, pored bandera za dizanje zastave... Kasarna je u to vreme krajem osamdesetih bila u zaista dobrom stanju, veoma sređena i prilično nova.... Uglavnom, tako nešto još nisam vidio uživo. :confused0059 Zgrade u kojima sam proveo šest meseci i kojih se unutrašnjosti sjećam u detalje bile su sa petmetarskim rupama precizno usred krova, sve okolo razbacane stvari - savinuti radijatori, cigle, šljemovi i ostala SMB oprema - sve od posledica udara verovatno nekih navođenih raketa Tomahawk ili laserski vođenih bombi GBU-15 ili tako nešto. Posvuda korov, koji je izrastao ogroman za samo 7 godina. Metalni kontejner (u kome je bila samo peglaona :lol: bio je kao otvorena konzerva - valjda su mislili da ima neko vojno značenje pa su ga gađali. U toj peglaoni prespavao sam sate i sate kao džomba, he-he). Vojske u trenutku udara sigurno nije više bilo unutra, toliko ih nije iznenadilo valjda. Nisam se udaljavao iz asfalta iako me veoma mamilo. Želio sam ući u zgrade ali nisam riskirao, jer sam sa sobom imao i 9-godišnjeg sina pa nisam htio previše riskirati. Znam da nije bilo pametno što je išao sa mnom, ali odluka na kapiji se desila trenutno - sad ili nikad.
Pre neki dan mi je rekao, da mu je to bila najveća avantura u životu, sjećam se kako je bio bled tada, jer je osetio i moje uzbuđenje. Ali ni dan danas sebi ne mogu oprostiti, jer se prije ulaska nisam vratio do auta da uzmem i fotoaparat - ali podsvesno mi je ostalo ono - vojni objekti se ne snimaju... A nisam ni znao da li je čuvan, kao što sam već rekao. Pitati nisam hteo civile, već sam im i tako bio sumnjiv - SLO tablica i smucanje oko vojnih objekta. Mogli bi i zvati koga. Zbog znatiželje sam bio spreman i na neugodni razgovor sa stražom :predaja: :ebudale: :zubo:

lokacija: http://maps.google.com/maps?ll=44.67549 ... &t=h&hl=sl

(admin može sve zajedno premjestiti na prikladnije mjesto)

Last edited by Frayer on 25 Nov 2009, 08:37, edited 2 times in total.

Profile E-mail  

PostPosted: 24 Nov 2009, 17:29 
Veteran foruma
Veteran foruma

Šteta..
...s toma pričom, ak ima nastavak, aj se hti na ovaj forum: http://www.zeljava-lybi.com/forum/viewforum.php?f=65 .

PostPosted: 12 Dec 2009, 01:28 
Tihi forumaš
Tihi forumaš

hehehe...jucer naiđoh na nesto na youtube-u,i odusevio sam se...http://www.youtube.com/watch?v=Zj4JjNeOpLI :zubo:

Profile E-mail  

PostPosted: 12 Dec 2009, 20:13 
Veteran foruma
Veteran foruma

vatrogasacST wrote:
hehehe...jucer naiđoh na nesto na youtube-u,i odusevio sam se...http://www.youtube.com/watch?v=Zj4JjNeOpLI :zubo:

zaboravio ti na opremu i fotke? :predaja:

pozdrav X :garde
 Profile E-mail  

PostPosted: 14 Dec 2009, 18:33 
Tihi forumaš
Tihi forumaš

hehej!!! nisam zaboravio,nego sam imao nekih osobnih problema,pa nisam bio ni na forumu preko misec dana.....ovih dana cu uciniti slike,pa ih posaljem....pozz
0026

Profile E-mail  

Page 9 of 9 [ 126 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

All times are UTC + 2 hours [ DST ]