|
| Author |
Message |
|
VP4868/4
|
Post subject: Re: Ulaz 4 Posted: 08 Feb 2010, 19:02 |
| Veteran foruma |
 |
 |
|
Let_lampa wrote: A za krenuti s mjesta potrebno je dati i do 85% snage. Bilo bo turbulentno kao u centru malog uragana. kazu oni u filmovima da je u centru bonaca! ![pusac [pusac.gif]](./images/smilies/pusac.gif)
_________________ 08.09.2010.
pozdrav X
|
|
|
|
 |
|
LupusREBEL
|
Post subject: Re: Ulaz 4 Posted: 08 Feb 2010, 21:11 |
| Veteran foruma |
 |
 |
Joined: 21 Jul 2008, 21:43 Posts: 2860 Location: Zagreb-Ogulin-Željava i natrag
|
treb wrote: Ma meni je od stričevog susjeda nećak tamo radio i znam da su avijoni iz planine izlijetali i da su sletjeli odmah unutra! Ovak otprilike: ![cudni_letac [cudni_letac.gif]](./images/smilies/cudni_letac.gif) Apsolutno nisam naveo da su MiG-21 izletali iz 4-rke ali po pisanju novira bilo je u planu ali nije nikada realazirano...
|
 |
|
tomy
|
Post subject: Re: Ulaz 4 Posted: 08 Feb 2010, 23:26 |
| Aktivni forumaš |
 |
 |
|
pročital sam negdje da četvorka jest bila predviđena da iz nje izliječu migovi zato i jesu pancirna vrata uvučena tako daleko unutra,ali kod prvog pokušaja da se to izvede su shvatili da je buka prevelika i da de objekak s time uništava.... od instalacija ,boje na zidovima i svega što bi se našlo u blizini... i tako su shvatili da bolje odustat od te ideje... a načul sam isto da je četvorka kao trebala ostat na mig21 uz dogradnju pancirnih vrata puno bliže ulazu u četvorku a ostala 3 ulaza bi se doradila za 29-ke, ali je rat sve uništil nakraju....kolko ima tu istine neznam, ali evo to sam čul... ![loco [loco]](./images/smilies/smly_e055smly.gif)
|
|
|
|
 |
|
VP4868/4
|
Post subject: Re: Ulaz 4 Posted: 09 Feb 2010, 17:26 |
| Veteran foruma |
 |
 |
|
relay station wrote: kad sve zbrojima start motora i rulanje u ulazu br 4 čini se kao nesto skroz nepotrebno,tehnički vrlo zahtjevno i sigurnosno vrlo vrlo riskantno da rezimiramo..vjerojatno pokušano jednom no sve ostalo na tome jer su mudre glave koje su to predlozili svatili da to nema nikakvog smisla a ni potrebe da mudre glave???? pa to puckoskolcu ne bi palo napamet! ne mogu vjerovati da netko tko zavrsi 4 razreda srednje i nakakvu visu skolu moze uopce doci na takvu ideju,a o pokusajima da i ne govorim. da su stavili parni katapult dalo bi se raspravljati ima li smisla...
_________________ 08.09.2010.
pozdrav X
|
|
|
|
 |
|
Let_lampa
|
Post subject: Re: Ulaz 4 Posted: 10 Feb 2010, 00:16 |
| Aktivni forumaš |
 |
 |
|
relay station wrote: ja isto imam 2 komše sta su radili tamo jedan 15+ godina,jedan 10ak pito ih kazu da za njihovog vremena tamo nije bilo toga,ali da su naculi nesto od starijih radnih kolega da se nesto takvo pokušalo i u zacetku srecom odustalo Protuudarni ventili nisu funkcionirali kako je bilo zamišljeno.
|
|
|
|
 |
|
kontejner
|
Post subject: Re: Ulaz 4 Posted: 10 Feb 2010, 11:10 |
| Aktivni forumaš |
 |
 |
|
|
Ma nisu novinari dobro vidjeli tehniku izlijetanja .
Na cetvorki su parkirani repom prema ulazu, i cijela tajna je u sljedecem .
Kresne direktno u galeriji, i izlijece u rikverc, onda tam na krizanju sa cestom smota punog lijevog,(za lijevo je razlog je cisto ideoloski,desno se nije prakticiralo),povuce ručnu ,ubaci u prvu , poravna se sa pistom i po gasu .
Oznake na kojima smo bazdarili kompas zato i jesu tam, da se lakse orjentira poslije okretanja .
Čak je bilo predvidjeno i dotakanje goriva, zato oni separatori.
Kak dolazi na krizanje u rikverc, odma sa dizalice pokupi puni bak i kvaci ga na desno krilo,okret,lijevim krilom pokupi sljedeceg .
Od toga se odustalo jel bi povremeno krilom pokupil i mehanicare, pa bi se onda vracali iz Pule ili Pristine autobusom,a veze su dosta lose ,sto je jako negativno utjecalo na borbenu gotovost (stalni nedostatak osoblja)
|
|
|
|
 |
|
|