ZLATNA PRAVILA

ZLATNA PRAVILA

Postby admin on 01 Sep 2008, 19:19

->
Firewall wrote:ZLATNA PRAVILA

Ponukan nedavnim događajem kada sam bio bezrazložno izvrijeđan i napadnut od strane jednog člana foruma odlučio sam napisati ZLATNA PRAVILA, odnosno nekakva nezvanična pravila ovog foruma kojih bi se mislim svi trebali držati u međusobnoj komunikaciji ako mislimo nastaviti sa normalnim radom foruma i fer međusobnim odnosima.

01.Vrijeđanje
– ne dozvoliti ni na kojoj razini niti sa bilo kojim razlogom osobne prirode odnosno vrijeđanje na temelju rase, vjerske pripadnosti ili državljanstva. Ako već mora biti svađe neka razlog budu lažni ili netočni podaci na forumu u svezi prezentacije neke teme ili neslaganje oko iste ali nikako osobni razlozi, ili kako je opisano u slijedećoj točci. Molim sve članove da pri postanju zadržavaju neophodan nivo kulture ponašanja bez nepotrebnog isticanja velikim slovima ili prekomjernim korištenjem interpunkcije pogotovo u kontekstu vrijeđanja . Ne koristite avatare ili nickove koji vrijeđaju druge. Ne koristite direktne uvrijedljive riječi i psovke ni u kojoj prilici.

02.Pravo na privatnost
– svaki član ima pravo na privatnost i niko ga nemože prisiliti na otkrivanje njegovih osobnih podataka. Također ni jedan član nema pravo prisiljavati drugog člana na otkrivanje privatnih podataka i osobno sastajanje ako on ne želi niti ga ima pravo vrijeđati zbog toga. Ovdje na forumu nalaze se članovi različitog socijalnog i zdravstvenog stanja, te mnogi možda nisu u mogućnosti osobno sudjelovati u sastancima i izletima zbog imovinskog stanja, bračnog statusa, zdravlja i slično, te ostali moraju imati razumijevanja i poštivati svačiju odluku o nesudjelovanju ili neotkrivanju privatnosti. Niti jedan član nema pravo prijetiti ili otkrivati privatne podatke koje je dobio od druge osobe, nekoj trećoj osobi.

03.Kultura
– ako neki član nešto ne zna ili nije upoćen budi fer i ljubazno ga uputi. Cijeni i poštuj tuđe mišljenje i suprostavljaj se argumentima a ne silom i vrijeđanjem. Ne preuzimaj osobne zasluge za kolektivni napor cijelog foruma.

04.
Poštuj administratora da bi ti bilo dobro na forumu... :D

05.
- prije stavljanja teme provjeri da li se ista već nalazi na forumu. Ne dupliraj teme i ne šalji iste postove na različita mjesta (double posting). Ne off topičari bespotrebno.

06.
-zabranjeno je iznositi sadržaj PP poruka u javni dio foruma i to će biti brisano u najkraćem roku
-ako ne želite uopće primati PP-ove onda to podesite u svom control panelu accounta
-ako ne želite primati poruke pojedinog člana označite ga kao "gnjavatora" također u svom control panelu accounta

07.
-zabranjeno je voditi polemike ili replicirati putem ovaga na druge forume citirajući postove sa njih ovdje...registrirajte se tamo, pa tamo vodite polemika ako vam je do toga

Nadam se da ćete i dalje nadopunjavati ZLATNA PRAVILA u svrhu boljeg funkcioniranja i međusobnog poštivanja na ovom forumu.

Razmislite o ovome i dajte prijedloge...


-> Dio koji se tiče neovlaštenoga izviđanja i snimanja vojnih objekata...(ako netko zna još koju točku, a da se odnosi na ovo neka me kontaktira na PP, pa ću dodati):
http://www.poslovniforum.hr/zakoni/kazneni_zakon_4.asp
Članak 375.
(1) Tko radi izviđanja neovlašteno uđe u vojni objekt iako zna da je pristup zabranjen,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
(2) Tko neovlašteno pravi skice ili crteže vojnih objekata ili bojnih sredstava, ili ih fotografira odnosno na drugi način snima,
kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Kažnjavanje za kaznena djela počinjena za vrijeme ratnog stanja ili u slučaju izravne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti Republike Hrvatske

...dodatak u slučaju ratnoga stanja:
članka 375. ovoga Zakona, ako je počinjeno za vrijeme ratnog stanja ili u slučaju izravne ugroženosti neovisnosti i jedinstva Republike Hrvatske,

počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne godine do deset godina.

:arrow: Stoga svatko tko želi staviti neke foto-video materijale na forum (pa i internet općenito) neka sam procjeni koliko su u (ne)skladu sa navedenim člancima jer imajte na umu da ne postoji apsolutna anonimnost ne internetu...IP adresa Vas prati gdje god bili (pa i sa proxy-em).:wink:

S obzirom da, koliko vidim, većinu ljudi ovdje zanimaju uglavnom nekakva ex-stanja stvari i razhebene lokacije (sa rezhebenom tehnikom) u prostoru onda se nadamo da neće biti problema u daljnjem radu. :wink:
admin
 

Re: ZLATNA PRAVILA

Postby Cobra on 15 Mar 2009, 23:58

Pravila su vam stvarno, onako, zlatna i poštena...
Image [w]
Cobra
Tihi forumaš
Tihi forumaš
 
Posts: 7
Joined: 21 Jul 2008, 19:08


Return to Kontrolni toranj

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron