Za ovo nevjerujem da je tunel za taj radar, jer kad se spusti ide tunel prema četvorki, a k'tome, malo bi mi čudno da tunel bude dug 2000 metara iako kanalizacijeke cijevi 1,5X2,5 m idu od Sigeta skroz pokraj Sopota, Utrina, Sloboštine, Maršalke, Jakuševca pa u Savu, a takav bi prolaz bio dostatan za tu svrhu...
Ali nerazumjem zašto bi neko tunel okrenu prema Istoku pa onda opet ga zaokrenu prema Sjevero-zapadu...
Malo mi to mutavo...
Evetualno ako sam tunel nije napravljen poput rova pa ima skretnice i sl. A to je Hampovica i ostali objekti dokazali da ex JNA nije tako radila...
E sad se i vidi da je taj tunel imao osvetljenje na kraju tunela, što mi izgleda nemoguće za tu svrhu:
"Ej, idemo tunelom do radara, ajd 'bre priutrni malo svetlo!"
"Razumem..."

Hammo wrote:Gospodo morate shvatiti da je zeljava bila aerodrom "A" klase i normalno je da se vodilo racuna bas o svemu,od nuklearnog napada pa do onog pjesadskog.
Nebi ti kvario veselje, ali činjenice baš tako ne govore no neću sad nabrajati greške, od vode pa nadalje...
BTW za one kojima je to čudno, neznam koliko je gledalo onaj malo bedasti fim "Umri muški" mislim da je dvojka bila kad Bruce trči po tunelima ispod piste mislim u Los Angelusu, zato mislim da je moguće da je tu i tamo koja skretnica napravljena za izvlačenje školovanog kadra, to je JNA bilo najskuplje i najviše su na to pazili. Boli njih briga da izgine 5000 vojnika-pješadinaca, mutavih ko noć, ali jedan dobar radarist je jedan dobar radarist!