|
|
Miro
|
Post subject: Re: Radarski položaj Gola Plješivica Posted: 22 Oct 2009, 00:38 |
| Sretni forumaš |
 |
|
Firewall wrote: Da... ali kao planinar-turist, ne dok je objekt bio aktivan... I kakva je situacija? Joj druze ja bi VOLIO jednom gore otići...samo da to vidim 
|
|
|
|
 |
|
Miro
|
Post subject: Re: Radarski položaj Gola Plješivica Posted: 22 Oct 2009, 01:18 |
| Sretni forumaš |
 |
|
Firewall wrote: Nije problem ići gore ako ti se hoda jedno 4 sata uzbrdo i barem 3 nizbrdo. Opcija sa autom samo ako je izdržljiv ( preporučam terenac ). Inače dobro bi nam došla jedna reportaža odozgora s obzirom da dosadašnjim expedicijama nismo u potpunosti otkrili sve pojedinosti objekta... Ummmm ,ne nemam terenac ... Drugi problem je u tome što živim malo daleko ,otprilike do Bihaća bi mi trebalo najmanje 4.5 sata vožnje..... Treći problem jeste što neću biti slobodan (zbog posla) do Februara ... Ali eto nadam se da će do Februara da mi nešto iskrsne slobodno ,kad bi znao makar kakav datum unaprijed ,mozda da se pripremim i da nekako obaveze uradim prije ,bilo bi super ,definitivno ću jednog dana ići da vidim to čudo ,samo najviše bi volio da idem s vama ,jel vama je očigledno to područje poznato....
|
|
|
|
 |
|
Miro
|
Post subject: Re: Radarski položaj Gola Plješivica Posted: 22 Oct 2009, 11:46 |
| Sretni forumaš |
 |
|
Firewall wrote: Jedini problem kod pješačenja je neisplativost jer nakon što se oduzme vrijeme za pješačenje jako malo ostane za obilazak vanjskih i podzemnih objekata gole plješivice. Vidiš sad jedem sam sebe ,do prije par mjeseci u rikverc sam kontao da kupim Nivu ,a onda se uplašio njene potrošnje i kupim malo gradsko auto....sad mi krivo jel nekoliko puta mi baš fakat trebao terenac ha ha ha ....
|
|
|
|
 |
|
Miro
|
Post subject: Re: Radarski položaj Gola Plješivica Posted: 22 Oct 2009, 12:19 |
| Sretni forumaš |
 |
|
Firewall wrote: Niva bi gore išla definitivno, čak i neki gradski auti ( ekipa sa foruma ) ali opet ne svi auti. Ipak je to poprilično "grbav" put. Ako neko ima volje tu sa foruma riskirati auto, svaki dogovor je moguć... Ma Niva je jedan od rijetkih terenaca koji moze svagdje ,ta karakteristika joj je neprevaziđena ,i to joj priznajem ,ali zato sve ostalo je krš .... A ne znam ,u mene nije auto baš za drndave puteve (provjereno) ....
|
|
|
|
 |
|
Miro
|
Post subject: Re: Radarski položaj Gola Plješivica Posted: 23 Oct 2009, 23:09 |
| Sretni forumaš |
 |
|
|
Po postu Lupus-a da se vidjeti da je čovjek s iskustvom...s toga svaka daljnja prepirka oko 110 je bezvezna.... Ja sam imao sreću što sam se vozio u tom kamionu ,i što sam vidio iz prve ruke da rupe na putu tom kamionu ne predstavljaju ništa ....
|
|
|
|
 |
|
suzuki_gsr
|
Post subject: Re: Radarski položaj Gola Plješivica Posted: 29 Mar 2010, 02:01 |
| Tihi forumaš |
 |
|
kod mene i ekipe je pao dogovor: idemo na ljeto u 8. mjesecu. putujemo 400km- valjda, penjemo se gore, nocimo  i pijemo kavu na vrhu i gledamo Hrvatsku i Bosnu naravno sa vrha u rano jutro! di cete veceg gusta??!! malo jos cunjamo okolo i gibamo u bihac na janjca i onda gibamo doma! jedino ako nas nesta ne shebe u planovima! ako ekipa odustane, odoh sam! ![viking [viking]](./images/smilies/dwarf.gif)
|
|
|
|
 |
|
|