|
| Author |
Message |
|
AutoExpert
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 04 Feb 2010, 19:50 |
| Izvanserijski forumaš |
 |
|
|
Svaka cast za snimke,i za hrabrost jer ipak je aerodrom bio operativan,ali i po tome se vidi da je poceo raspad SFRJ.....
|
|
|
|
 |
|
relay station
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 06 Feb 2010, 01:36 |
| Veteran foruma |
 |
 |
|
AutoExpert wrote: Svaka cast za snimke,i za hrabrost jer ipak je aerodrom bio operativan,ali i po tome se vidi da je poceo raspad SFRJ..... nebi baš rekao to govori samo koliko su bili sigurni sami u sebe i imali povjerenja u svoje ljude...ovo nije došao james bond unutra nego sve legalno...naravno da su bile 70e godine sumljam da dopustili bas toliko nasnimavanje
|
|
 |
|
FirewireHR
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 06 Feb 2010, 03:33 |
| Veteran foruma |
 |
 |
|
relay station wrote: gledam sliku i nemogu si objasnit kuda idu tj gdje savijaju prema kuda ove ogromne cijevi za ventilaciju,u komandu komoru vidi se neidu,znaci mora negdje biti valda u zid pa unutra..jer klima komora je na suprotnoj strani Ja bih po ovoj slici rekao da cjevčina ulazi u sam prolaz prema komandi puka. 
|
 |
|
relay station
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 06 Feb 2010, 17:16 |
| Veteran foruma |
 |
 |
|
relay station wrote:  gledam sliku i nemogu si objasnit kuda idu tj gdje savijaju prema kuda ove ogromne cijevi za ventilaciju,u komandu komoru vidi se neidu,znaci mora negdje biti valda u zid pa unutra..jer klima komora je na suprotnoj strani znam nekako nda bih se slozio pa na slici cjevcuga ide negdje desno od migušunog repa a vidi ulaz u kp skroz lijevo i nevid se cijevaža nikakva...mozda komšija ako je pri volji da pripomogne a natpis ovaj na ulazu u komandu puka mi se necini (ili parola i sta god da je bilo) slicni kao ovaj na ovoj slicim desno iza ovog pokretnog stola za mjerenja sa priključcima gore na desnoj strani galerije 
Last edited by relay station on 10 Feb 2010, 00:24, edited 1 time in total.
|
|
 |
|
relay station
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 09 Feb 2010, 17:43 |
| Veteran foruma |
 |
 |
|
gledam sad slike iz prostorije komande puka http://i203.photobucket.com/albums/aa11 ... 6573_r.jpgmeni to bas i ne izgleda da su unutra bile one male kancelarije sa tankim pregradnim zidovima nesto slicno kao u zvijezdi meni ovo vise lice kao da je tu bila i neka masinerija montirana na podu? sta kaze komšija sjeca li se unutrasnjosti ove prostorije kako je to izgledalo?
|
|
 |
|
Let_lampa
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 10 Feb 2010, 00:43 |
| Aktivni forumaš |
 |
 |
|
relay station wrote: gledam sad slike iz prostorije komande puka http://i203.photobucket.com/albums/aa11 ... 6573_r.jpgmeni to bas i ne izgleda da su unutra bile one male kancelarije sa tankim pregradnim zidovima nesto slicno kao u zvijezdi meni ovo vise lice kao da je tu bila i neka masinerija montirana na podu? sta kaze komšija sjeca li se unutrasnjosti ove prostorije kako je to izgledalo? Kada se prošlo kroz onaj prolaz sa vratima iz galerije 124.lae, prostor se dosta širio. Ovo na slici mi izgleda preusko za to. Po sredini je bio hodnik a lijevo i desno su bile kancelarije. Sa desne strane su bile kancelarije letačkog odjela, pa PD-ovca, obavještajca, a sa lijeve je prvo bio opći odjel( kadrovsko-personalna služba), pa operativci, pa onda vjerojatno komandanta puka i načelnika. Iza toga su bila vrata a nakon njih je s lijeve strane bio dio gdje je postojala oprema za kontrolu prikaza video-kamera. Ima negdje slika te aparature. Komšo nije siguran u točni redoslijed prostorija ali kaže da je tu negdje.
|
|
|
|
 |
|
relay station
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 10 Feb 2010, 01:14 |
| Veteran foruma |
 |
 |
|
Let_lampa wrote: relay station wrote: gledam sad slike iz prostorije komande puka http://i203.photobucket.com/albums/aa11 ... 6573_r.jpgmeni to bas i ne izgleda da su unutra bile one male kancelarije sa tankim pregradnim zidovima nesto slicno kao u zvijezdi meni ovo vise lice kao da je tu bila i neka masinerija montirana na podu? sta kaze komšija sjeca li se unutrasnjosti ove prostorije kako je to izgledalo? Kada se prošlo kroz onaj prolaz sa vratima iz galerije 124.lae, prostor se dosta širio. Ovo na slici mi izgleda preusko za to. Po sredini je bio hodnik a lijevo i desno su bile kancelarije. Sa desne strane su bile kancelarije letačkog odjela, pa PD-ovca, obavještajca, a sa lijeve je prvo bio opći odjel( kadrovsko-personalna služba), pa operativci, pa onda vjerojatno komandanta puka i načelnika. Iza toga su bila vrata a nakon njih je s lijeve strane bio dio gdje je postojala oprema za kontrolu prikaza video-kamera. Ima negdje slika te aparature. Komšo nije siguran u točni redoslijed prostorija ali kaže da je tu negdje. to je ovo  sve u svemu prostorija za koju se na shemi kaze da je bila komanda puka po svojoj sadasnjosti i ostacima vise izgleda da je bilo vise nekih aparatura a manje adminstracije
|
|
 |
|
Let_lampa
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 10 Feb 2010, 02:31 |
| Aktivni forumaš |
 |
 |
|
relay station wrote: Let_lampa wrote: relay station wrote:
Kada se prošlo kroz onaj prolaz sa vratima iz galerije 124.lae, prostor se dosta širio. Ovo na slici mi izgleda preusko za to. Po sredini je bio hodnik a lijevo i desno su bile kancelarije. Sa desne strane su bile kancelarije letačkog odjela, pa PD-ovca, obavještajca, a sa lijeve je prvo bio opći odjel( kadrovsko-personalna služba), pa operativci, pa onda vjerojatno komandanta puka i načelnika. Iza toga su bila vrata a nakon njih je s lijeve strane bio dio gdje je postojala oprema za kontrolu prikaza video-kamera. Ima negdje slika te aparature. Komšo nije siguran u točni redoslijed prostorija ali kaže da je tu negdje.
Quote: sve u svemu prostorija za koju se na shemi kaze da je bila komanda puka po svojoj sadasnjosti i ostacima vise izgleda da je bilo vise nekih aparatura a manje adminstracije Svi ovi su bili pod Komandom 117.puka i unutra smješteni 
|
|
|
|
 |
|
FirewireHR
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 10 Feb 2010, 05:07 |
| Veteran foruma |
 |
 |
|
Let_lampa wrote: relay station wrote: Kada se prošlo kroz onaj prolaz sa vratima iz galerije 124.lae, prostor se dosta širio. Ovo na slici mi izgleda preusko za to. Ova slika u pozadini pokazuje prolaz prema galeriji 124.lae, iza leđa fotografa je prolaz prema VTR-u. Prostor je dosta velik, a ovdje je problem što nema nikakve osobe ua usporedbu veličine...mada mislim da bi i tih slika trebalo biti. Evo ova...nije baš najbolja; http://i203.photobucket.com/albums/aa11 ... ka_108.jpgDakle ova je snimljena iz kontra smjera, iza leđa fotografa je prolaz za galeriju 124.lae.
|
 |
|
Let_lampa
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 10 Feb 2010, 13:17 |
| Aktivni forumaš |
 |
 |
|
relay station wrote: znaci u komadi puka su bile kancelarije napravljene isto kao i u zvijezdi,pregradni zidovi od siporeks/šrerpoloca Da, s time da su s desne strane pregradni zidovi bili do određene visine kao i učionice i kancelarije u Zvijezdi a sa lijeve strane su bili sagrađeni do plafona.
|
|
|
|
 |
|
VP4868/4
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 10 Feb 2010, 13:51 |
| Veteran foruma |
 |
 |
|
Let_lampa wrote: relay station wrote: gledam sad slike iz prostorije komande puka http://i203.photobucket.com/albums/aa11 ... 6573_r.jpgmeni to bas i ne izgleda da su unutra bile one male kancelarije sa tankim pregradnim zidovima nesto slicno kao u zvijezdi meni ovo vise lice kao da je tu bila i neka masinerija montirana na podu? sta kaze komšija sjeca li se unutrasnjosti ove prostorije kako je to izgledalo? Kada se prošlo kroz onaj prolaz sa vratima iz galerije 124.lae, prostor se dosta širio. Ovo na slici mi izgleda preusko za to. Po sredini je bio hodnik a lijevo i desno su bile kancelarije. Sa desne strane su bile kancelarije letačkog odjela, pa PD-ovca, obavještajca, a sa lijeve je prvo bio opći odjel( kadrovsko-personalna služba), pa operativci, pa onda vjerojatno komandanta puka i načelnika. Iza toga su bila vrata a nakon njih je s lijeve strane bio dio gdje je postojala oprema za kontrolu prikaza video-kamera. Ima negdje slika te aparature. Komšo nije siguran u točni redoslijed prostorija ali kaže da je tu negdje. vrtim sada ovaj raspored u glavi i bez slike mi ne sjeda na mjesto.ne,ne sumnjam ja u komšu nego je u pitanju obrambeni mehanizam "vidiš,a ne vidiš i radiš svoje" te ekrane kao da sada gledam... s desna u odnosu na veliki pult i na podu vinil ploče,veliki kanal iza pulta pun kabela... ah
_________________ 08.09.2010.
pozdrav X
|
|
|
|
 |
|
FirewireHR
|
Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo) Posted: 13 Feb 2010, 14:51 |
| Veteran foruma |
 |
 |
|
EX_Fishbed No.101 je poslao novu snimku. Radi se o izviđanju vremenske situacije. EX_Fishbed No.101 wrote: To je bilo izviđanje vremena u rejonu letenja pred redovno letenje dnevne i noćnih smjena kada je i napravljena snimka na startnoj. Ruta je bila: polijetanje Bihać, preko Udbine i Like do obale, iznad Velebita, vidi se Goli otok, pa Krk sa aerodromom i naftni terminal. U povratku je zanimljivo vidjeti rejon u prilasku ka aerodromu, brdo Čelopek i ulazak u pravac slijetanja "14". Polijetanje sa 14R...sa pogledom Bihać.  .  .  Skretanje desno i preko Plješevice i Like do obale mora...ulazak u oblak i podizanje iznad njih gdje je lijepo vrijeme.  .  .  .  Let uz obalu prema Rijeci sa pogledom na Goli otok koji je poznat u prošlosti po velikim dostignućima na polju poštivanja ljudskih prava i humanog postupanja sa klijentima.  .  .  Zatim prelet na 6000m preko Krka gdje se vidi aerodrom i terminal u Omišlju, a poslije njega Rijeka i istočna obala Istre. (Rijeka izgleda posebno patuljasto sa ove visine...čini se sve na par metara dosega.  )  .  .  Povratak natrag u bazu...  .  Kanjon rijeke Une...rekao bih.  Školski krug nad Željavom sa pogledom na piste 1 i 3, Plješevicom i Čelapekom...i slijetanje na 14L.  .  .  . 
|
 |
|
|