Page 1 of 1

Re: Tradicionalni LYBI susret (26.12.2016)

PostPosted: 05 Jan 2017, 23:43
by yufighter
Svaka cast! Po slikama i sedim vlasima se vidi da se stara polako ali me raduje sto su tu i mladi narastaji. Lupus opet na lokaciji koju je prvi osvojio. Bravo majstori, samo nastavite sa ovako lepim druzenjem. 0026

Re: Tradicionalni LYBI susret (26.12.2016)

PostPosted: 06 Jan 2017, 09:41
by Flashback 505
Super fotke, lijepo tradicionalno druženje.

Ova fotka "slinave" vertikale možda je najbolja do sada. Dobro se to zapucalo gore ...

Re: Tradicionalni LYBI susret (26.12.2016)

PostPosted: 07 Jan 2017, 10:02
by Flashback 505
Očigledo je gore betonski prsten ili nastavak vertikale, suženje, i to dobro armirano.
Možda se pri kopanju naletilo na sloj slabijeg materijala ili kavernu pa su time osigurali mjesto.

Metlalni čep je , kao i u šahtu od lifta, od konstrukcije koju je eksplozija zapucala gore. Ovo je najvlažnija i vrlo erodirana vertikala, koja je na dnu očigledno imala podnicu od rešetki, a jednom prilikom netko je rekao da je služila za sušenje padobrana. Ako je tako onda je konstrukcija za sušenje "podrapala"klamfe/penjalice i zapucala se gore.
E sad ...
Najvjerojatnije je izlaz u onom izlazu/ulazu koji je u stijeni na brdu i ima vrata gore (dole u galeriji se ne vidi da su bila vrata).
Bijele strelice - možda se cijela betonska cijev malo pomakla (ako usporediš debljinu klamfi sa tim gore vidi se da je to na nivou pola centimetra, ili je metalni prsten ili sjena - najvjerojatnije.
Plave strelice - erodirani beton (erozija se iz nekog razloga - način ljevanja betona ?) prostire prstenasto, a mjestimično se vidi otisak od šalunga.
Crvene strelice - nešto što je bilo dolje pa je sad gore a liči i na keramički izolatora za žicu (telefon?)

U svakom slučaju djeluje nestabilno, hrđanjem se smanjio volumen, težina vuče dole, tako da se dolje nije poželjno motati previše (znamo to iz vertikale za lift - s tim da smo posljedice klizanja metalnog gnijezda mogli vidjeti u kt-u, a ovdje još nismo bili gore.)

Re: Tradicionalni LYBI susret (26.12.2016)

PostPosted: 09 Jan 2017, 10:58
by Flashback 505
Nije nužno da je kondenzat, može biti i da je prokapnica (pogotovo ako je gore kaverna)
Vrata su gore otvorena, pa je moguće da se i tu slijeva voda.

Ova "cijev" u cijevi (gore) je možda napravjena kasnije da se riješi problem vode (kasnije - beton je drugačiji od betona doljnjeg dijela vertikale).

Kada se padina razminira, jednom, otiči ćemo pa vidjeti kako to izgleda s gornje strane ...

Re: Tradicionalni LYBI susret (26.12.2016)

PostPosted: 11 Jan 2017, 08:45
by Flashback 505
Nisu samo padine upitne, ima mjesta (vidi se na aerofoto) na pistama koja su sumnjiva.
Prilikom onesposobljavanja pista eksplozivom su prokopani jarci u dubinu piste u grupama po (ako se ne varam) pet,
a ima mjesta gdje je situacija 3, ništa, 1, kao da eksplozivno punjenje nije odradilo (ili možda nije uopće postavljeno u minski bunar - i to je moguće - ali i dalje ostaje sumnjivo).

Što se tiče zagađenja metalom i minama samo je pitanje truda i vremena. Ideš i vadiš sve, od lima, žica do mina, no pri današnjem stanju u toj branši (interesu firmi) i načinu plačanja pirotehničara - teško.

Iako, to bi trebalo biti očišćeno jer je Baljevački plato porozan (vapnenac), a u neposrednoj su izvori (Klokot - najjači izvor) i svi produkti raspadanja (u ovom slučaju željezni i ostali oksidi) s oborinskim vodama slijevaju se i procjeđuju u podzemne vode.