Dnevni avaz

Ovdje možete o bilo čemu što nije obuhvaceno u drugim temama (kupujem, prodajem, poklanjam, tražim, itd...)

Re: Dnevni avaz

Postby FirewireHR on 28 Mar 2011, 11:24

Reče mi jedan frend čiji frend je živio u Libiji 7 godina tokom 80-ih da je tamo takva situacija gdje po njegovoj procjeni 60% stanovnika ne podnosi Gadafija, a 40% bi za njega sve učinilo.
[smly_c040smly.gif]
User avatar
FirewireHR
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5785
Joined: 29 Mar 2008, 15:43

Re: Dnevni avaz

Postby Riker on 28 Mar 2011, 12:37

@ treb : da da, slučajnosti su nevjerovatne, mene samo zanima kad ću doživiti da takva demokratsko-vojna slučajnost zadesi Sjevernu Koreju i strašnog nedemokratskog čovjeka kojeg svi znamo pod imenom Dragi Mili Vođa.

Ako je već USA zabrinuta za mir i demokraciju plemena u Libiji. baš me zanima kad će i kako izraziti sućut sa Kimčićem i njegovim nedemokratskim režimom.

Stari moj zavadili su cijeli arapski svijet, al ajde, kako kaže Feral Kid u uvodu Road Warriora; "two mighty warrior tribes went to war and touched off a blaze which engulfed them all".

Ja bi rekao zapad, vođen neviđenom demokracijom, prosperitetom, slobodom govora i Američkim snom protiv ekstremističkog islama kojemu je jedina namjera opasat se bombama i x-plodirati.

Dok zapad radi jednake stvari samo sa puno profinjenijim marketingom koji nasilje propagira kao poželjnu i časnu disciplinu, arapski narodi, sa katastrofalno lošim PR-om, osuđeni kao globalni tumor kojeg treba odstranit.

Idemo, slijedeća stanica Sirija. Diktatori dole! Naravno. Idemo u prosvjed sa tenkovima i puškama, mi siromasi kojima je dosta diktatora. LOL
Od izvora 2 putića
User avatar
Riker
Elitni forumaš
Elitni forumaš
 
Posts: 754
Joined: 27 Jun 2008, 14:40
Location: Istria

Re: Dnevni avaz

Postby VP4868/4 on 28 Mar 2011, 13:20

FirewireHR wrote:Reče mi jedan frend čiji frend je živio u Libiji 7 godina tokom 80-ih da je tamo takva situacija gdje po njegovoj procjeni 60% stanovnika ne podnosi Gadafija, a 40% bi za njega sve učinilo.


he,he,he to je i ovdje primjenjivo jer kad zbrojis sve ove po opcinama,zupanijama i ostalim
drzavnim jaslama...živili nesvrstani! [smly_a035smly.gif]
05.02.2020.
pozdrav X :garde
User avatar
VP4868/4
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 2218
Joined: 30 Jun 2008, 22:58

Re: Dnevni avaz

Postby FirewireHR on 28 Mar 2011, 13:31

@Riker...
Mislim da preuveličavaš moć amerikanaca i zapada općenito jer Arapski svijet nikada nije bio jedinstven i bez njih.
Ako si gledao neke sirove snimke sa uvodnih demonstracija u Egiptu mogao si vidjeti kod dosta njih da su nimalo naklonjeni zapadu, a pogotovo Izraelu za kojega većina želi da nestane.
Po meni su stvari daleko prizemnije, a tiču se slobode pojedinca i tome da je ljudima jednostavno dopizdilo da ih neki autokrat drži desetljećima u potčinjenom položaju i poslije da taj autokrat moć prebacuje na svoje potomke i tako generacijama...to je jednostavno nemoguće za izdržati u uvjetima "globanog sela" u kojemu svi živimo bez obzira na granice, religije, politike i ostalo.
To stanje svijesti osobne neslobode je teško shvatiti iz naše perspektive gdje danas svako priča što hoće bez da ga pojede mrak zbog toga.
Pa sam Mubarak je bio saveznik SAD po pitanju Izraela i po pitanju potiskivanja (radikalno) islamski orijentiranih političkih struja u Egiptu (Muslimanska braća npr.).
Što bi zapadu stalo da ga makne sa vlasti?...zapad je u stvari sada frka koja politika će prevladati u Egiptu i dali će ona nastaviti miroljubivu politiku sa Izraelom.

Jedan frend mi pričao kako je bio u Tunisu prije nekoliko godina i turistički vodič koji ih je vodio uvijek se sa strahopoštovanjem okretao u smjeru palače predsjednika kada je govorio o njemu.
Njima turistima to bilo vrlo čudno, neobično i smiješno i nisu uopće razumijeli što ovaj radi [loco] dok im nije razjasnio.
[smly_c040smly.gif]
User avatar
FirewireHR
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5785
Joined: 29 Mar 2008, 15:43

Re: Dnevni avaz

Postby treb on 30 Mar 2011, 09:09

Gledajte, ima tu i nešto što se zove kultura i ono suprotno tome što se zove globalizacija. Osobno mislim da globalizacijom svaka nacija/društvo/kultura više gubi nego što dobija. Nekad se to zvalo amerikanizacija, sad je to isto globalizacija. Ali da ne bih ulazio sad tu u filozofske rasprave, jer zaista nemam volje, a ni vremena, pokušat ću poentirati:

- Ako netko voli velike vođe - neka im ih
- Ako netko voli demokraciju - nek se izbori za istu (vrijedi i za Koreance, Sirijce, bilo koje pleme u Libiji, a bogme i za nas Hrvate)
- Američki pojam demokracije je totalna banana, samo proučite način na koji funkcionira njihov izborni sustava - 'nuff said
- Trenutna situacija u Libiji nema veze niti s demokracijom niti s zaštitom nekog civilnog stanovništva, a budućnost iste je daleko neizvjesnija nego što to naslućujemo - vjerujem po načelu - divide & conquer (btw, jučer su dogovorili tko će prodavati naftu s "oslobođenih" područja kako bi mogli financirati pobunjenike)
Image
treb
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 1980
Joined: 21 Apr 2008, 08:33

Re: Dnevni avaz

Postby treb on 01 Apr 2011, 13:59

Skočite na 2. dio koji počinje negdje oko 24:40: Economic Hitman

Image
treb
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 1980
Joined: 21 Apr 2008, 08:33

Previous

Return to Off topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron