Posjet objektima u Ivancu

Ovdje možete o bilo čemu što nije obuhvaceno u drugim temama (kupujem, prodajem, poklanjam, tražim, itd...)

Posjet objektima u Ivancu

Postby LupusREBEL on 05 Sep 2011, 20:10

Znači dečki s foruma preživljavanja u Lepici bi održali tečaj pa bih ja navrnuo u Ivanec na zadnji izgrađen RRČ, ima zainteresiranih?
Image
User avatar
LupusREBEL
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5238
Joined: 21 Jul 2008, 19:43
Location: Zagreb

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby LupusREBEL on 05 Sep 2011, 20:50

Ajmo ljudi, još malo pa nećemo o tom objektu niš znat!
Image
User avatar
LupusREBEL
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5238
Joined: 21 Jul 2008, 19:43
Location: Zagreb

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby LupusREBEL on 05 Sep 2011, 20:51

Image

Procijenjena je vrijednost vrijednosti vojnog kompleksa na Ivančici

Ivanec je vojni objekt spreman preurediti u hotelGrad Ivanec je Središnjem uredu za upravljanje državnom imovinom dostavio studiju o procjeni tržne vrijednosti bivšeg vojnog kompleksa na Ivančici, koji je nekad bio sofisticiran prislušni centar bivše JNA za cijelu jugoistočnu Europu. Riječ je o kompleksu na samom vrhu planine, koji se sastoji od jednokatne upravne i stambene zgrade, građevina tehničke namjene, skladišta i kompletne infrastrukture s pristupnom cestom, te zemljištem koje se proteže na oko 46.000 „kvadrata“.

Budući da je u vlasništvu MORH-a, Ivanec je još 2003. godine zatražio da mu se taj kompleks iznajmi ili dade u koncesiju, to više što je u suradnji s AZROM izradio studiju i projekt kojim vojne objekte odmah kani obnoviti i staviti ih u razvojnu funkciju vezanu uz planinski turizam. U tome je prije godinu dana dobio i čvrstu potporu predsjednika Stjepana Mesića, koji je za posjeta Ivančici ostao zgrožen propadanjem objekata i načinom upravljanja državnom imovinom.

Kako bi ubrzao proceduru oko dobivanja objekata, jer nekretnine zbog nebrige ubrzano propadaju, Grad ih je dao procijeniti. Po ocjeni sudskog vještaka, tržna vrijednost građevina i zemljišta zbog devastacije je prepolovljena - s prvobitnih 6,4 milijuna kuna smanjena je na nešto više od 3 milijuna.

- U sanaciju nekretnina i njihovo aktiviranje potrebno je uložiti 1 do 1,5 milijuna kuna. Ivanec je odmah spreman realizirati to ulaganje i preurediti vojnu zgradu u objekt hotelskoga tipa. I to ne samo zbog toga da se zaustavi propadanje kompleksa, već i zato što postoji interes za njegovo korištenje – izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Uz planinare, izletnike i rekreativce koji su stalni posjetitelji na Ivančici, otvara se i mogućnost njegova korištenja za visinske pripreme sportaša, za ljubitelje snježnih sportova, ali i za boravak učenika u školi u prirodi. Nakon preuređivanja i gradnje sportskih terena, Grad Ivanec objekt namjerava dati u zakup poduzetniku koji kvalitetnim programom dokaže namjeru razvoja ugostiteljskog planinskog turizma.

- Mnogo toga ovisi i o uvjetima pod kojim će država Ivancu dati ili prodati objekt. Brojnim susjednim sredinama država je dosad bez naknade darovala razne nekretnine, pa bi bilo nepravedno da ih Ivanec dobije pod drugim uvjetima – poručio je Batinić.

Ivancu vraćena Barutana

Barutana, kako Ivančani popularno zovu nekadašnje skladište Štaba teritorijalne obrane na zapadnom ulazu u Ivanec, u kojem su se nekad čuvale velike količine osobna vojnog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava, vraćen je Ivancu. Iako je on bio gruntovni vlasnik zemljišta, objekte je najprije preuzela Hrvatska vojskao HV, a potom je predmet vezan uz vraćanje Barutane u posjed Gradu završio u Uredu za upravljanjem državnom imovinom. Nakon vraćanja, Grad je raspisao natječaj za prodaju toga kompleksa površine 8000 „kvadrata“. Zainteresiranih zasad nema, iako je riječ o zoni stambeno-poslovne gradnje. (ljr)
Image
User avatar
LupusREBEL
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5238
Joined: 21 Jul 2008, 19:43
Location: Zagreb

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby LupusREBEL on 05 Sep 2011, 20:52

Predsjednik Republike Stjepan Mesić sa suradnicima u posjetu Ivancu i Ivančici

Vojni objekt Ivancu u koncesijuU petak, 26. siječnja, predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić sa suradnicima boravio je u poludnevnom posjetu Ivancu. Nakon susreta s domaćinima u ivanečkoj Gradskoj vijećnici, u kojoj je glavna tema sastanka bila Studija razvoja planinskoga turizma na Ivančici i rješavanje problema vezanih uz realizaciju turističkih planova, svi gosti i domaćini krenuli su na vrh Ivančice te tamo razgledali napuštene vojne objekte koje je u doba bivše države koristila JNA. U poslijepodnevnim satima ugledni su gosti, kojima se pridružio i varaždinski župan Radimir Čačić, posjetili Itas Prvomajsku d.d.

Susret u Gradskoj vijećnici počeo je pozdravnim riječima gradonačelnika Milorada Batinića koji je u power-pointu gostima predstavio Studiju razvoja planinskoga turizma na najvišoj zagorskoj gori. Napomenuvši da je riječ o skraćenoj verziji, Batinić se u predstavljanju studije zadržao na njenim ključnim dijelovima, naglasivši da planirano uređenje skijaških staza i razvijanje zimskoga turizma predstavlja tek manji dio turističkih planova na Ivančici. Veći dio vezan je uz razvijanje turizma kroz cijelu godinu, i to prvenstveno zdravstvenoga i sportsko-rekreacijskoga turizma.

Iako je Ivanec u razradi glavne studije koja tek predstavlja osnovu za izradu detaljnih studija daleko otišao, a to je u međuvremenu potvrdilo i Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, a već su u izradi i karte skijaških staza, glavni moment koji sprečava faktičku realizaciju tih planova jest neriješen status bivšeg vojnog objekta na Ivančici. Riječ je o čvrstom objektu površine između 600 i 650 četvornih metara, s velikim garažama i drugim pomoćnim prostorima koji su već godinama, otkad ih je vojska napustila, izloženi propadanju i devastaciji. Do objekata je sagrađena cesta, raspolažu samostalnom vodoopskrbom, pa je, s obzirom na sve to, Grad Ivanec zainteresiran da mu se ti objekti iznajme ili dodijele u koncesiju kako bi ih preuredio u smještajne kapacitete i stavio u razvojnu funkciju. Takav zahtjev on je već i dostavio mjerodavnom državnom uredu, međutim, rješavanje statusa objekta neprestano se odugovlači između ostalog i zato što je zemljište na kojemu je sagrađen objekt još uvijek u postupku povrata imovine.

- Neovisno o tome, Grad Ivanec je od Državnog ureda zahtijevao da mu se, dok se postupak vodi, objekt ipak dade u koncesiju ili najam. Čini se, međutim, da dok smo mi tražili način da nam se objekt dodijeli, Vladin ured je tražio razlog da to ne učini – kazao je Batinić.

- Bez obzira na to što se zemljište na kojemu je vojni objekt nalazi u postupku povrata imovine, ured za upravljanje državnom imovinom odmah je trebao staviti u proceduru zahtjev Grada Ivanca kojim traži da mu se taj kompleks iznajmi ili dade u koncesiju. To više što je Ivanec razradio studiju i projekt kojim objekte koji sada propadaju, odmah kani staviti u razvojnu funkciju i otvoriti nova radna mjesta. To je odmah trebao učiniti, pa bila u pitanju i samo tri radna mjesta. Sa svojim savjetnicima pobrinut ću se da se te stvari počnu rješavati, ne samo zato što je u te objekte uložen velik novac poreznih obveznika, pa i naš, već i zato što s već uređenom infrastrukturom postoje velike mogućnosti da se u kratkom vremenu tu urede interesantni objekti za razvoj turizma ivanečkoga područja. U tim planovima nemojte zaobići ni jahanje, koje danas u cijelom svijetu postaje velik hit – izjavio je predsjednik Mesić te zadužio savjetnike da utvrde pojedinosti oko zemljišta – je li bilo konfiscirano ili nacionalizirano, je li vlasnicima oduzeto bez naknade, ili im je za njega isplaćena tzv. pravična naknada. Ujedno je izrazio nezadovoljstvo što se u državnom uredu mnogi takvi i slični zahtjevi stavljaju „na stranu“.

Uz bivšeg konzula Hrvatske u Banjaluci Ivana Lepoglavca, predsjednika Gradskoga vijeća Čedomira Bračka, te gradske poglavarstvenike i predstavnike pojedinih političkih stranaka, sastanku u Gradskoj vijećnici nazočio je i predsjednik Skupštine Varaždinske županije Vladimir Stolnik. On je potencirao da se, u „paketu“ s vojnim objektom, riješe i pitanja korištenja i pristupa izvorišta Šumi na Ivančici koji je nekad za svoje potrebe kaptirala i uredila JNA, a danas se vodom sa Šumija koriste i građani susjednih sredina. Ni tu vlasnički odnosi nisu riješeni, pa lokalna samouprava i Komunalno poduzeće Ivkom imaju problema kada izvorištu treba prići radi održavanja. Na sastanku u vijećnici razgovaralo se i o nekim drugim projektima s čijom realizacijom lokalna samouprava ima problema, a koji su u nadležnosti državnih tvrtki.

Za posjeta Ivančici, gdje je predsjednika dočekao bojnik Stevo Šimunović iz Varaždina, Mesić je izrazio žaljenje što vojni objekti te prateći kompleks od 18.000 četvornih metara površina propadaju. Ustvrdivši „da se sada vidi kako se upravlja državnom imovinom“, Mesić je najavio da će odmah pokrenuti aktivnosti oko rješavanja statusa tih objekata i njihova davanja u koncesiju Gradu Ivancu.

Nakon objeda i druženja s domaćinima u Planinarskom domu, predsjednik Stjepan Mesić je u pratnji varaždinskoga župana Radimira Čačića posjetio i Itas Prvomajsku d.d. u Ivancu. Nakon razgovora sa stečajnim upraviteljem Itasa d.o.o. Ivanom Polanom i direktorom novoga Itasa Branimirom Vlajom sa suradnicima, Mesić je obišao pogone u kojima su ga radnici dočekali pljeskom, a izrazio je i zadovoljstvo proizvodnjom za izvoz. Ocijenivši da su obrazovana radna snaga i tržište najvažniji resursi tvrtke, Mesić je kazao da u ponovnom nastojanju da se Hrvatska iznova počne graditi kao industrijska država, Itasu svu potporu mora pružiti i država. Slučaj Itasa traži potporu vlasti, a ne pljačku uz prisustvo vlasti – bio je, po običaju, bridak predsjednik Stjepan Mesić. (ljr)
Image
User avatar
LupusREBEL
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5238
Joined: 21 Jul 2008, 19:43
Location: Zagreb

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby zagi on 05 Sep 2011, 21:20

Kaj se mene tiče, može kad god hočeš ( izuzev ovaj slijedeči vikend kad mi tast ima berbu ). Samo javi na PM. Siguran sam da ima još zainteresiranih.
User avatar
zagi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
 
Posts: 717
Joined: 01 Mar 2011, 12:29
Location: Zagreb i Marija Bistrica

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby LupusREBEL on 05 Sep 2011, 21:35

Okej i jedan je dovoljan...
Image
User avatar
LupusREBEL
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5238
Joined: 21 Jul 2008, 19:43
Location: Zagreb

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby FirewireHR on 06 Sep 2011, 08:16

Koji datum bi bio u pitanju?
[smly_c040smly.gif]
User avatar
FirewireHR
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5785
Joined: 29 Mar 2008, 15:43

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby LupusREBEL on 06 Sep 2011, 11:32

Oni će kampirat od 30 rujna - 2. listopada, znači dan prije, dan poslje ili u istom periodu.
Image
User avatar
LupusREBEL
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5238
Joined: 21 Jul 2008, 19:43
Location: Zagreb

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby tomy on 06 Sep 2011, 13:03

mislim da mogu... [yes.gif]
User avatar
tomy
Elitni forumaš
Elitni forumaš
 
Posts: 1914
Joined: 23 Nov 2009, 13:32
Location: kilometrima ispod planina...

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby LupusREBEL on 06 Sep 2011, 13:09

Onda hitimo neki okvirni datum kad tko može da se uskladimo!?
Image
User avatar
LupusREBEL
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5238
Joined: 21 Jul 2008, 19:43
Location: Zagreb

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby tomy on 06 Sep 2011, 15:20

1,10 ili 2,10...???
User avatar
tomy
Elitni forumaš
Elitni forumaš
 
Posts: 1914
Joined: 23 Nov 2009, 13:32
Location: kilometrima ispod planina...

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby LupusREBEL on 06 Sep 2011, 22:38

Meni svejedno, oba datuma mi pašu... [yes.gif]
Image
User avatar
LupusREBEL
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5238
Joined: 21 Jul 2008, 19:43
Location: Zagreb

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby zagi on 07 Sep 2011, 05:55

Ja sam za 01.10.2011.
User avatar
zagi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
 
Posts: 717
Joined: 01 Mar 2011, 12:29
Location: Zagreb i Marija Bistrica

Re: Posjet objektima u Ivancu

Postby tomy on 07 Sep 2011, 15:22

zagi wrote:Ja sam za 01.10.2011.može...
User avatar
tomy
Elitni forumaš
Elitni forumaš
 
Posts: 1914
Joined: 23 Nov 2009, 13:32
Location: kilometrima ispod planina...


Return to Off topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest