Dali je ovo moguće ?

Ovdje možete o bilo čemu što nije obuhvaceno u drugim temama (kupujem, prodajem, poklanjam, tražim, itd...)

Dali je ovo moguće ?

Postby TonyDo on 06 Oct 2011, 17:22

TRAFOSTANICU U ZRAČNOJ LUCI NITKO NE ČUVA
Panika na Plesu: Lopov krao bakar pa ostavio pistu bez struje! Hoće li sljedeći put pasti avion?

Image

ZAGREB - Glavna uzletno-sletna pista zagrebačkog aerodroma u ponedjeljak je u večernjim satima punih pet sati djelomično ostala bez električne energije zbog pokušaja krađe bakra iz jedne od šest trafostanica Zagrebačke zračne luke.

Nemio događaj, kako su nam potvrdili u Zračnoj luci Zagreb, dogodio se oko 18.30 sati kada došlo je do prekida rasvjete centralne linije uzletno-sletne staze zbog čega je izdana međunarodna obavijest upozorenja kodnog imena NOTAM kao upozorenje svim svjetskim aviokompanijama i pilotima, kako bi se spriječio ozbiljan incident.

‘Manji incident’

Lopov, 28-godišnji skupljač sekundarnih sirovina, za brzu je zaradu odabrao trafostanicu TS4 koja električnom energijom napaja rasvjetu spomenute centralne linije na glavnoj pisti Plesa. Riječ je o rasvjetnoj liniji koja prillikom noćnog slijetanja ili uzljetanja pilotu ukazuje na položaj središta piste. Unatoč incidentu, u Zračnoj luci Zagreb tvrde kako poremećaja u prometu nije bilo, pa su za vrijeme višesatnog djelomičnog zamračenja na pistu sletjela dva, a uzletio je jedan avion .

Iako, u Zračnoj luci Zagreb tvrde kako se dogodio manji incident, jučer smo se na licu mjesta uvjerili kako riječ o ozbiljnom sigurnosnom problemu koji postavlja pitanje obrane zagrebačkog aerodroma od terorističkog napada.

Bez kontrole

Zgrada trafostanice nalazi se u mjestu Mala Kosnica i smještena je tridesetak metara izvan zaštitne ograde koja ograđuje prostor aerodroma. Trafostanica je od same piste udaljena nekoliko stotina metara. Samoj ogradi trafostanice, koja napaja električnom energijom aerodromske sustave možete prići bez ikakve kontrole. No, još je veći problem što se bez ikakve kontrole i problema možete doći do same trafostanice. Ograda koja ju okružuje na dva mjesta je uništena. I sami smo prošli putem koji je, najvjerovatnije, iskoristio 28-godišnji kradljivac.

Držači koji spajaju ogradu sa stupovima na jednom su mjestu prerezani te se bez problema može ući u prostor trafostanice. Osim toga, na jednom mjestu su držači ograde djelomično prerezani. Iako, su ulazna vrata ograde zatvorena lokotom i postavljen je znak zabrane pristupa, nema nikakvih sigurnosnih mjera. Ograda je zapuštena kao i bodljikava žica koja se proteže po njezinu vrhu.

http://www.jutarnji.hr/lopov-ostavio-pi ... n-/978882/
Murphyjev zakon : Ako nešto može poći naopako, poći će naopako.
Komentar : Murphy je optimista.
User avatar
TonyDo
Elitni forumaš
Elitni forumaš
 
Posts: 1845
Joined: 02 Jan 2010, 17:55
Location: ni blizu nirvane

Re: Dali je ovo moguće ?

Postby VP4868/4 on 06 Oct 2011, 17:38

cuvaj ti bracki jer do prolica nece ni zarulja ostati ako ovi nanjuse.
05.02.2020.
pozdrav X :garde
User avatar
VP4868/4
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 2218
Joined: 30 Jun 2008, 22:58

Re: Dali je ovo moguće ?

Postby FirewireHR on 06 Oct 2011, 21:15

S obzirom da iz visokourbaniziranih zona Zagreba kradu poklopci kanalizacijskih šahtova, metalni dijelovi prometne infrastrukture, metalna galanterija sa mostova (vijci, rasvjeta) i sl. uopće me ne čudi da je i ovako nešto došlo na metu lešinara.
Mislim da se ima volje sigurno bi se nadzorom otkupnih stanica za metal dalo ući u trag svim tim likovima...pa nema tih stanica bezbroj. [zbunjen---.gif]
[smly_c040smly.gif]
User avatar
FirewireHR
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5785
Joined: 29 Mar 2008, 15:43

Re: Dali je ovo moguće ?

Postby TonyDo on 16 Dec 2012, 17:39

:ebudale: :predaja:

NEOBIČNA krađa dogodila se u omiškom zaleđu. U Zadvarju su lopovi ukrali trafostanicu koja napaja uređaje teleoperatera, televizijskih odašiljača te vatrogasaca i MUP-a. Zbog krađe mještani su ostali bez televizijskog i mobilnog signala.

Stanica teška 400 kilograma je bila pod visokim naponom te se čini kako su je odnijeli profesionalci. Šteta se procjenjuje na 80 tisuća kuna.


http://www.index.hr/vijesti/clanak/biza ... 52575.aspx
Murphyjev zakon : Ako nešto može poći naopako, poći će naopako.
Komentar : Murphy je optimista.
User avatar
TonyDo
Elitni forumaš
Elitni forumaš
 
Posts: 1845
Joined: 02 Jan 2010, 17:55
Location: ni blizu nirvane


Return to Off topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests