LupusREBEL wrote:Tu si u pravu, amerinkaci su se ufurali da su policajci u svjetu i da su superiorna rasa, no ako malo pogledaš povjest takvi su i englezi, španjolci, portugalci, francuzi, austrougari pa su sad po povjesti nekakve sile a ekonomski pomalo stagniraju...
Tako će i ameri...
Osobno ih nepodnosi, pogotovo kad gledam filmove pa ih neko napada a oni na sva usta viču: Ja sam američki državljanin!!!
Pa što stim što si ti sad američki državljanin!!??
Osobno bi ga baš onda ubio ko psa!
Ja smatram da nije uredu to što oni idu po svijetu i guraju svoj nos u tudje interne poslove neke zemlje!To je bas bezobrazno!Amerikanci mozda imaju vojsku i nuklearno oruzje ali to im ne daje nikakva prava da idu po svijetu i da dijele pravdu!
Na kraju njihova zemlja je toliko razjebana da ja ne znam kako uopće imaju obraza da idu po svijetu i da dijele pravdu?Pa u njihovoj zemlji opće je poznato da crnci sa bijelcima nemogu sjediti u istom restoranu,cak ni dan danas!Pa do 1970 godina,u Americi su vladali zakoni posebno za Crnce,a posebno za Bijelce,indijance ne smijem ni da spomenem,oni su baš izvukli najdeblji kraj iz cijele te priće!Oni su u rezervatima,i baš su rasa koja je na rubu izumiranja!
A možda su općenito gledajući jedina rasa koja je naučila da živi u skladu s prirodom ,a ne protiv nje !
Kako takvi Amerikanci mogu da odu u jedan Irak i da dijele svoju pravdu,u Irak koji je kolijevka civilizacije,gdje su obitavale drevne civilizacije kao Sumer,Sirija,Asirija,Babilon?Pa ti Iračani su imali civilizacije hiljadama godina prije nego se neko dosjetio da napravi S.A.D!Pa kako te Amerikance nije sramota?Personalno muka mi je od njihovog patriotizma,kao "mi ameri smo bolji od citavog svijeta",pa zar taj patriotizam ne podsjeca na Hitlerovu teoriju "Uzvišene Rase"?
Na kraju niti su oni šta bolji niti su pametniji,njihovi zakoni nisu ništa bolji od naših,a njihovo ponašanje je definitivno gore od našeg,kao i njihov odnos prema svojoj državi!
Eto na šta su spali,da su postali najobičniji pljačkaši Nafte u Iraku,ja da sam Amerikanac mene bih bilo STID!
I to za Gruziju ne bih me čudilo da ti isti Amerikanci nemaju neke interese oko tih naftovoda,a hvala Bogu pa ni ti Rusi nisu pičke da se sklanjaju svakom klošaru s puta,na kraju Rusi su i u pravu,neka sva prava u svijetu budu ista za sve,a ne da se primjenjuju jedna pravila na jedne a druga na druge,cijeli svijet osuđuje Rusiju a niko ne Osuđuje S.A.D za krađu nafte i uništenje Iraka!!Sramota!
Bilo kako bilo,oko tih raketnih štitova,čak iako to i profunkcioniše (a čuo sam da rusi već imaju rakete koje taj laser nemoze identifkovati) sumnjam da taj laser će da obori tu Balističku raketu a da ona makar ne explodira u zraku!!!Takodjer mora se imati na umu da upravo explozija je ključna za aktiviranje plutonijumske jezgre sto znaci da je velika mogucnost da kada taj laser unisti raketu da ujedno aktivira tu bojevu glavu jos u zraku,a radijacija ce se prosiriti naravno vazdusnim strujama na citavu Evropu?Jel Evropa citava vrijedna takvog rizika zbog jedne Amerike?Zapitajte se sami,imajući na umu ,da upravo vi koji moj post pročitate a zivite na tlu Evrope,da će negativne posljedice najviše se odraziti po vas!