Sudar zrakoplova u Splitu

Ovdje možete o bilo čemu što nije obuhvaceno u drugim temama (kupujem, prodajem, poklanjam, tražim, itd...)

Sudar zrakoplova u Splitu

Postby LupusREBEL on 10 Aug 2008, 17:36

SPLIT - U vremenu od 11.40 do 12.35 sati zračna luka Split u Resniku bila je zatvorena zbog toga što je jedan privatni zrakoplov sletio pokraj piste, javlja portal http://www.slobodnadalmacija.hr
Zrakoplovu kojim je upravljao njemački državljanin, a u kojemu su se nalazile još dvije suputnice, navodno je otkazao motor propele te je umjesto piste pogodio obližnju livadu. Svi putnici u avionu prošli su bez ozljeda, ali je promet bio obustavljen dok se avion nije uklonio, a pista očistila.

Image

Zrakoplov Croatia Airlinesa koji je jučer ujutro letio iz Splita za Zagreb, zamalo je udario u drugi zrakoplov prilikom slijetanja na Pleso. Tragedija je izbjegnuta prisebnošću pilota.

Kada je vidio da je jedan airbus 320 ispod njega na pisti na koju bi on trebao sletjeti, pilot je naglo odustao od slijetanja i već spuštenih kotača podigao zrakoplov te time izbjegao katastrofu, piše Slobodna Dalmacija. Nakon još jednog neplaniranog kruga iznad metropole, zrakoplov je sigurno sletio.

Glasnogovornica Croatia Airlinesa Ksenija Žlof priopćila je da se takve situacije događaju jednom na tisuću letova. Napomenula je da je vidljivost bila slaba, a pista mokra, te da je zrakoplov na pisti najvjerojatnije sporije kočio.

Više na OVDJE
LupusREBEL
 

Return to Off topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron