Screen capture alat(?)

...uradi sam.

Screen capture alat(?)

Postby blake on 06 Mar 2012, 08:07

Već sam pitao,pa zaboravio, a ne mogu naći:

Kako ovako uvećanu sliku sa Arkoda spremiti u računalo?
User avatar
blake
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
 
Posts: 547
Joined: 19 Apr 2008, 16:54

Re: f-86e sabre na plesu

Postby Let_lampa on 06 Mar 2012, 09:19

blake wrote:Već sam pitao,pa zaboravio, a ne mogu naći:

Kako ovako uvećanu sliku sa Arkoda spremiti u računalo?


Odavde vrlo lako: desni klik iznad slike, save image as...i pospremi u zeljeni folder.

Iz Arkoda ima više načina, ovisno koji program za obradu slike imaš na raspolaganju.
U svakom slučaju, prvo u Arkodu povećaš taj dio slike koji želiš pospremiti, u gornjem desnom kutu klikni Ispis, pa onda sa Prt Scrn prebaciš to u neki od programa za obradu slika(Photoshop ili neki jednostavniji).
Sliku sa Crop funkcijom odrežeš kako ti treba i pospremiš kao png, jpeg, gif, tif,... itd.

Vjerojatno ima i drugih, možda i lakših načina, ali u osnovi to je put.
User avatar
Let_lampa
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
 
Posts: 444
Joined: 16 Oct 2009, 22:17

Re: f-86e sabre na plesu

Postby blake on 06 Mar 2012, 13:15

Hvala.
Dodjem do Print Screen, i dalje se ne dogadja ništa.
Morat ću probati doma.
Da dalje ne razvodnjavam temu.
User avatar
blake
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
 
Posts: 547
Joined: 19 Apr 2008, 16:54

Re: f-86e sabre na plesu

Postby FirewireHR on 06 Mar 2012, 13:27

Moj omiljeni program za tu namjenu. :ouioui
http://www.faststone.org/FSCaptureDetail.htm
...nije besplatan.

Ali zato IrfanView je, a nudi skoro pa iste mogućnosti. :hi
http://www.irfanview.com/
http://www.brothersoft.com/download-irf ... 64981.html
[smly_c040smly.gif]
User avatar
FirewireHR
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 5785
Joined: 29 Mar 2008, 15:43

Re: Screen capture alat(?)

Postby blake on 06 Mar 2012, 13:52

Imam doma Irfana, pa ću probati.
Hvala još jednom.
User avatar
blake
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
 
Posts: 547
Joined: 19 Apr 2008, 16:54

Re: Screen capture alat(?)

Postby TonyDo on 06 Mar 2012, 14:27

VP je negdje opisao ovako.

Kad imaš na ekranu sliku kakvu želiš, pritisneš na tastaturi Print Screen.
Zatim otvoriš program paint i gore među komandama nađeš paste i klik.
Morala bi se pojaviti slika ekrana.
Kasnije je obradiš sa bilo kojim programom za slike.

Ovaj sistem često koristim kad stranica ne dozvoljava save as slike.

:hi
Murphyjev zakon : Ako nešto može poći naopako, poći će naopako.
Komentar : Murphy je optimista.
User avatar
TonyDo
Elitni forumaš
Elitni forumaš
 
Posts: 1845
Joined: 02 Jan 2010, 17:55
Location: ni blizu nirvane

Re: f-86e sabre na plesu

Postby Let_lampa on 06 Mar 2012, 23:54

blake wrote:Hvala.
Dodjem do Print Screen, i dalje se ne dogadja ništa.
Morat ću probati doma.
Da dalje ne razvodnjavam temu.



Sa Print SCRN si samo privremeno pohranio tu sliku negdje u računalu i nema se što dalje dogoditi samo od sebe.
Trebaš otvoriti neki od programa za obradu slike( Photoshop, Paint, Microsoft Office Picture Manager, IrfanView,...) ako treba otvoriti New..., obično pod File imaš opciju Paste pomoću koje pozoveš onu sliku iz privremene memorije.
Zatim selektiraš dio sa te slike koji želiš sačuvati i sa Crop izrežeš, konačno pohraniš u nekom od mogućih formata koje ti nudi program koji koristiš.
User avatar
Let_lampa
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
 
Posts: 444
Joined: 16 Oct 2009, 22:17

Re: Screen capture alat(?)

Postby blake on 07 Mar 2012, 08:23

@LetLampa, TonyDo, Firewire, Djadjo:
Hvala.
Ovo se stvarno može nazvati "Kratki Kurs Skidanja Fotografija S Računala" ili kraće KKSFS(r).
:)
Probao doma, radi.
Na poslu je problem što su računala spojena za terminalski rad, pa tipka Print Screen znači baš to-kad treba isprintati sadržaj ekrana na papir, k tome je još iglični pisač.
Printaju se naravno sirova slova i brojke, doslovno sadržaj ekrana 24 x 80 znakova.
Ali super radi sa Paintom. Mana-nudi spremanje samo u BMP formatu, pa poslije s Irfanom moram konvertirati u JPG. Ali to sam s godinama savladao.
Djadjina dijagnoza je najbolja:
"i nemoraš bit pametan da bi ga koristio [verysmjesno]"
Hvala svima još jednom!
User avatar
blake
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
 
Posts: 547
Joined: 19 Apr 2008, 16:54

Re: Screen capture alat(?)

Postby VP4868/4 on 07 Mar 2012, 20:59

blake wrote:@LetLampa, TonyDo, Firewire, Djadjo:
Hvala.
Ovo se stvarno može nazvati "Kratki Kurs Skidanja Fotografija S Računala" ili kraće KKSFS(r).
:)
Probao doma, radi.
Na poslu je problem što su računala spojena za terminalski rad, pa tipka Print Screen znači baš to-kad treba isprintati sadržaj ekrana na papir, k tome je još iglični pisač.
Printaju se naravno sirova slova i brojke, doslovno sadržaj ekrana 24 x 80 znakova.
Ali super radi sa Paintom. Mana-nudi spremanje samo u BMP formatu, pa poslije s Irfanom moram konvertirati u JPG. Ali to sam s godinama savladao.
Djadjina dijagnoza je najbolja:
"i nemoraš bit pametan da bi ga koristio [verysmjesno]"
Hvala svima još jednom!


[loco] paint ima zadano BMP,ali mozes sam izabrati C/B,JPEG,TIF,PNG i GIF.
05.02.2020.
pozdrav X :garde
User avatar
VP4868/4
Veteran foruma
Veteran foruma
 
Posts: 2218
Joined: 30 Jun 2008, 22:58


Return to Hoby radionica

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron