Zatvoren Varaždinski aerodrom

Zatvoren Varaždinski aerodrom

Postby TonyDo on 18 Jul 2012, 17:05

Agencija za civilno zrakoplovstvo zatvorila je varaždinski aerodrom nakon što su smijenjeni vodeći ljudi tvrtke Varaždin Airport. Skupština te tvrtke, naime, kako je priopćeno iz Grada Varaždina, smijenila je dosadašnjeg direktora Marija Bucinu, a na njegovo mjesto postavila umirovljenog vojnog pilota Danijela Borovića.

– Razlozi za smjenu prvog čovjeka tvrtke u stopostotnom vlasništvu Grada su potreba razrješavanja međusobnih odnosa Varaždin Airporta i tvrtke Winair T7 grupe, budući da nisu ispoštovane odredbe ugovora o zajedničkoj suradnji u provedbi projekata ulaganja u razvoj aerodroma Varaždin te višegodišnji loši poslovni rezultati koji su kulminirali lanjskim negativnim saldom od oko 700 tisuća kuna – ističu u Gradu.

Bucina je o svojoj smjeni, odnosno ostavci, obavijestio Agenciju za civilno zrakoplovstvo, a budući da su ostavke dale još tri osobe, inspektori su došli na aerodrom kako bi utvrdili zadovoljava li minimalne zahtjeve za sigurno odvijanje zračnog prometa.

– Grad Varaždin osnovano sumnja da su trojica zaposlenika Varaždin Airporta, koji su istodobno i zaposlenici tvrtke Winair, namjerno dali ostavke s krajnjim ciljem zatvaranja aerodroma te stvaranja dodatnih pritisaka T7 grupe na Grad – kažu u Gradu. Bucina ističe da redovitim poslovanjem Varaždin Airport može podmirivati svoje redovite troškove, no posluje s gubitkom, zbog plaćanja visokih kamata.

– Ugovorom koji su sklopili Grad, Varaždin Airport i Winair, Grad je u obvezi sva ulaganja Winaira u zračnu luku pretvoriti u temeljni kapital Varaždin airporta. Budući da Grad to ne čini, idu nam kamate koje znače visoke financijske rashode. Oni su lani iznosili 560 tisuća kuna, što je gotovo jednako gubitku. Na to sam u više navrata upozoravao gradonačelnika, ali bez uspjeha. Niti su ulaganja priznata u temeljni kapital, niti su vraćena Winairu, pa se zbog toga generira gubitak – rekao je Bucina.


http://www.vecernji.hr/regije/vodeci-lj ... nak-432351
Murphyjev zakon : Ako nešto može poći naopako, poći će naopako.
Komentar : Murphy je optimista.
User avatar
TonyDo
Elitni forumaš
Elitni forumaš
 
Posts: 1845
Joined: 02 Jan 2010, 17:55
Location: ni blizu nirvane

Return to Zrakoplovstvo

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron