Vis , nemoj ni pomisliti da ja nekaj drzim na slovensku stranu, ali ima Lupus prav, nismo mi bez putra uopce .Stednju na Ljubljanskoj je imal i moj stari, i digel ju je bez problema.Par ljudi koje znam je "preneslo" tu stednju na nase banke , problem je sa onima koji su cekali .
A kak mi se cini opet bu tak, samo onda je bila Ljubljanska i Beobanka , a sad su sve u stranom vlasnistvu, ak pukne ko bu sad kriv ?
Sveta Gera je primjer aktivne obrane , koju mi zastupamo kad nam pase oko Bosne.Mozes napasti teritorij drzave sa kojeg te napadaju . Ili ne vazi svaki put?
Za granicu ne idu na sud jel im ne treba , to je valjda jasno.Nema tu pravo i pravda , propisi ovakvi i onakvi vec kak veliku batinu imas.Srbima se pokazalo na Kosovu- a mi masemo sa medjunarodnim pravom ,ko da to vazi za svakoga

.
Ne daju se oni zajebavati Sloveniji ,da je to problem vec bi bili i u Natu i u Eu. Jednostavno ih nije briga , nemaju interesa i potrebe za nama i gotovo .Pogotovo EU, jos hrpa sirotinje za subvencije , nemreju nam vise ni uvaliti svoju robu jel ju i tak placmo kreditima koje oni daju .A lova im sad treba za po doma , za razlku od nas stabilnih, kod njih je kriza vec stigla .
Ko Amerima prijeci da sa nama sklope direktni sporazum o obrani i vojnoj suradnji .Mogu preskociti slovence u dva dana ,pa nek se dure, ali jednostavno nas za sad ne trebaju .
Stav Natoa je jasan , onaj trenutak kad i ako udjemo poceli budemo se buniti ak bi vece clanice imale nekakva veca prava od manjih .Zato svi imaju ista prava ,(veci lakse uvjere manje da preuzmu njihovo misljenje) samo nam to ne pase dok smo vani . A dok smo vani nas se to i ne tice , kaj ne ?
Stvarno ne vidim razlog da se ljutim na susede kaj imaju sposobne ljude koji zasad pametnije igraju , pa mi svoje izberemo sami, i to ne zato kaj su sposobni, nego kaj nas uvjere da su oni drugi jos gori . Svake cetri godine odigramo loto .Biramo samo jel ocemo 6/45 ili 7/39 , brojevi su vec na listicima

. Sanse za dobitak ak tak igras su nikakve , a zna se da organizator najbolje prolazi u toj igri .
Nase more im je najmanji problem,daleko vise mi trebamo turiste nego oni nas , vec smo poceli kukati kaj ak ne dodju,proracun visi ,a ne vidim da je neko u EU zabrinut da ce propasti ako se ne kupa kod nas .Dapace, sto manje tu potrose lakse nas prcaju dogodine.