by zagi on 04 Mar 2011, 14:25
Pozdrav Miroslave! Ja sam " novopečeni forumaš" isto iz Zagreba. Interesi su nam svima isti. Samo bi ti htio reći kad bi ovaj objekat bio u funkciji, ( što si spomenuo kao svoju želju) onda mi nebi imali prilike toliko razglabati o toj temi a da ne pričam o razno raznim posjetima i ekspedicijama na taj aerodrom. Bio bi ogrnut velom tajne, i o njemu nebi ništa znali ( osim onih ljudi koji su služili JNA na ili u blizini tog aerodroma). Isto tako smatram da nikakvo uređenje tog aerodroma u turističke i neznam kakve još svrhe ( ima prijedloga za uzgoj gljiva i ostale nebuloze) nema svrhe. Upravo zbog svoje tajnovitosti izaziva toliku pažnju, i najbolje je ostaviti stanje takvo kakvo je. Nažalost sve to propada. A aerodrom će biti zanimljiv tako dugo dok god ima ljudi koji su služili JNA i koji znaju šta je ona svojedobno predstavljala ( pritom naglašavam da nisam nikakav jugonostalgičar, ali sam svjedok i sudionik tog prohujalog vremena). A da kojim slučajem baza i nije uništena, kao što je već netko i spomenuo zbog svojeg položaja( mislim na međudržavni) nebi bila upotrebljiva. Nebi spominjao koliki bi to bio zalogaj za bilo koji proračun, bilo koje novo nastale države na području EX YU. I za kraj niti jedna druga strana sila tu jednostavno ne paše, upravo zbog gore navedenih razloga.