shinobi wrote:Zanima me jedna stvar. Razmišljam o tome i znam da je malo blesavo ali...
Pretpostavljam da se zamolbu za (službenu i legalnu) posjetu Željavi treba poslati MORH-u, MUP-u sa Hrvatske strane i isto tako sa BiH strane. Ima li netko možda kakvu predodžbu kolike su šanse dobivanja takve dozvole (pa da možemo lijepo otići do Željave bez razmišljanja o tome hoće li murja haltati ili ne)? Kako bi ta dozvola trebala izgledati? Treba li odmah napomenuti koliki bi broj ljudi bio, njihova imena i prezimena ili.... ?
btw, slike su fenomenalne, puno hvala! Nije mi drago zbog stanja koje vidim ali ako već posustaje pred zubom vremena barem ne posustaje pred zubom zaborava....
zagi wrote:shinobi wrote:Zanima me jedna stvar. Razmišljam o tome i znam da je malo blesavo ali...
Pretpostavljam da se zamolbu za (službenu i legalnu) posjetu Željavi treba poslati MORH-u, MUP-u sa Hrvatske strane i isto tako sa BiH strane. Ima li netko možda kakvu predodžbu kolike su šanse dobivanja takve dozvole (pa da možemo lijepo otići do Željave bez razmišljanja o tome hoće li murja haltati ili ne)? Kako bi ta dozvola trebala izgledati? Treba li odmah napomenuti koliki bi broj ljudi bio, njihova imena i prezimena ili.... ?
btw, slike su fenomenalne, puno hvala! Nije mi drago zbog stanja koje vidim ali ako već posustaje pred zubom vremena barem ne posustaje pred zubom zaborava....
Imaš tu na forumu opisano nekoliko slučajeva od ekipe koja je tamo boravila. OK , slažem se da je pronači tako nešto u tolikom broju tema sizifov posao. Ali ukratko, (barem kako sam dobio informaciju s naše strane grane ) , potrebno je dati zahtjev na PU Ličko- Senjske županije, s točnim danom i svrhom posjeta, brojem osoba itd. I opet nije ziher da će ti odobriti. Znači govorim ti ono kaj je meni rekel šef granične policije.
shinobi wrote:Zanima me jedna stvar. Razmišljam o tome i znam da je malo blesavo ali...
FirewireHR wrote:shinobi wrote:Zanima me jedna stvar. Razmišljam o tome i znam da je malo blesavo ali...
Koga god da tražiš dozvolu neće htjeti time preuzeti odgovornost za ičije kretanje u minsko sumnjivom području...a ni vlasništvo nije skroz jasno, pa samim time se ni ne zna tko bi uopće dao dozvolu.
Svi odlasci su individualni, a dogovorno javljanje policiji da se ide tamo ti osigurava da im ne budeš sumnjiv ako te zateknu tamo uz graničnu crtu pošto oni redovno obilaze taj "kvart".
Naravno oni te upozoravaju također da ideš na vlastitu odgovornost...i to je to.
Mislim da MORH ima vojarnu pod sobom, ali se je želi riješiti jer je neperspektivni objekt.
Same rupe i piste su u nadležnosti neke državne agencije za imovinu ili tako nekako...bilo tu na forumu jednom spike oko toga samo ne znam gdje.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest