![yes [yes.gif]](./images/smilies/yes.gif)
![yes [yes.gif]](./images/smilies/yes.gif)

ovaj drugi sa ljeva(sa šapkom) je bio zapovjednik tog puka veze ,danas brigadir u penziji
Covjek me potsjetio na tim za montazu, civili koji su nekoliko mjeseci radili na C-7, bas su bili onako dobra i opustena ekipa.
Jednom sam svratio sa dezurstva u KZ kod njih i navukli me da mi pokazi kako se stavlja parica na regledu, mora se zavuci ruka izmedju ostrih regleta a centrala vec radi i kad te lupi struja poziva preko neke parice nema boga da ne trgnes ruku nazad i napravis oziljke po ruci ko da te macka grebala.
Naravno svaka zeza je bila zdrava nije bilo da se ljutis, eto na to me potsjetio tekst ovog tipa koji je stvarno bio strucnjak za telefoniju.
Inace ima u Bihacu moj klasic koji je fantom bio za sve telefonske veze na a Bihac, koji je i tu i raniju centralu duzio, samo je malo "zavrnut" pa ga ne kontaktiram.
Znas kakav je bio kad je dobio tri mjeseca vojnog zatvora u Nisu radi pucanja na dajdzu kad je bio kuci, ali stala C-7 i niko nista nezna, Savezni sekretar morao da mu napise oprost zatvora da ga vrate na aerodrom.
Dodje on pogleda i dodje kod mene u KZ, pita imas klaso reso, ja mu dam i za njim a on uzeo jos tri resoa i pristavio kafu izmedju ormara centrale, za par minuta centrala radi.
Onda zovne klimatizera i kaze mu da vlaga u centrali mora da bude, ne sjecam se tacno koliko procenata da bi koliko se sjecam "zivini releji" radili pravilno da ne blokiraju.
Eto sve to potsjecanje od jednog posta.
"relay station, TV i Zvijezdi, Alekse Ristica se ne sjecam ni po kom osnovu da je bio na Zeljavi, jedino je jedan vodnik iz 117.lap bio Ristic.
Vjezba sistema PVO je svakako mogla biti vezana za 117.lap i bVOJIN, ne iskljucujem da je slika sa Kote, starog OC-a, al iz Zvjezde nije.
Na slici je raketni sistem Neva, nisam neki strucnjak za PVO, al mislim da je nije bilo u Kerestincu, a nikad nisam bio u Vrhnici (SLO) pa neznam tacno za njih."
1.
Tko je i kome javljao na relaciji (onaj tko planira letenje)prema agregatisti kad mora upaliti agregate?
Pretpostavka 1 je da agregatisti u njegovoj prostoriji nije dostavljan plan leta(?)
Pretpostavka 2 je da je to bio netko iz eskadrile koji javi nekome iu održavanja, a taj pak agregatisti prenese sutra pališ u to i to vrijeme rasvjetu (kakvih 30min prije letenja).
Pretpostavka 3 je da je morala postojati direktna komunikacija između RL gore na KT i vođe smjene održavanja glede agregata po pitanju stvarnog početka letenja jer ako je planirano jučer ne mora značiti da će baš tako i biti na sam dan letenja u smislu početka i kraja.
2.
Koji je agregat u Kleku radio za tu namjenu, onaj na jedinci ili na trojki?
Pozdrav momcima,
Ovako, kako sam vec pisao oba DIT-a su bila, svaki za sebe dovoljna za snabdjevanje strujom objekta i nocnog starta pista. Nocno letenje je proces koji se planira, dakle zna se koja jedinica, kada i koliko planira nocno letenje i o tome se obavjesti dezurni u TOC kada se prelazi na agregate. Naravno svako letenje, poslednju rijec daje meteorolog i izvidjanje vremena (mirnodopski). Agregati su koristeni naizmjenicno kao glavni, oni koji operativno napajaju, ali recimo ako je 1-ca operativna za to letenje uz nju je elektricar, a 2-ca je rezerva i uz nju je neki drugi majstor, recimo kotlar, ili obrnuto.
Pretpostavljam da sledi pitanje pokretanja lovacke pare, znaci brzog paljenja nocnog starta, ponavljam oba DIT-a su bila uvezana u "nonbrake", a majstori su dezurali svi na trojci i prelaz sa vanjske na agregate je bio vrlo brz, obicno DIT na trojci. Redovni put javljanja prelaska na agregat je bio AKL - TOC - kotlarnica (dezurni majstori), ali za paru ili kakva vanredna slijetanja (sto je bilo rijedje) AKL bi direktno zvao kotlarnicu i davao naredjenje, a TOC je izvjestavan po izvrsenju.
relay station wrote:po sada dostupnim podacima jedino je agregat na ulazu br 1 bio non-brake (sa velikim utegom zamašnjakom koji osigurava inerciju tj brzinu)da nema prekida a takav način rada se upotrebjava vrlo rijetko jer je vrlo skup naime,agregat se cijelo vrijeme napaja tj troši struju iz mreže jer radi samo motor(generator) koji pogoni veliki uteg-zamašnjak,kako su to obično vrlo veliki utezi i vrlo jaki motori za pogon istih troši se dosta struje iz mreže za pogon tog motora koji cijelo vrijeme vrti taj zamašnjak što teži tim bolji da bi se osigurala dovoljna inercija-brzina vrtnje dok agregat ne prihvati i ne počne davati struju dok istovremeno proizvodi nešto struje za koju neznam dal je jalova ili kako je to spojeno)no znam da je jeftiniji pogon upalit agregate normalne pa nek troše gorivo dok treba nego imat u pogonu non-break sistem uopče.
yufighter wrote:U nadi da ce se pojaviti kvalitetnije fotografije nisam ranije pominjao ovaj odavno uoceni detalj na prve dve fotografije iz TOC koje je Fire postavio. Naime na panelu iza potpukovnika, ispod njegove ruke vide se konture tlocrta objekta KLEK i to centralna i galerije 124 i 125 eskadrile, dok se na drugoj slici na istom panelu desno od generala vidi tlocrt galerije 352 eskadrile. To je trenutno najpreciznija sema objekta ali na zalost loseg kvaliteta. Nisam imao mnogo vremena da pokusam da to koliko toliko popravim, mozda ce jednog dana i ona osvanuti medju ostalim fotkama.![]()
Return to Nekad bilo sada se spominjalo
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest