konverter wrote:Obzirom na veliku nezainteresiranost i rijetko objavljivanje postova ¨na forumu kao i odgovora na moje postove kojima želim održavati dio foruma pod "slični objekti u Hrvatskoj i u svijetu, koliko treba vremena da se forum ugasi zbog neaktivnosti?
Bilo bi mi žao i doista šteta !
Gle, ja osobno na tu temu govorim već više godina (istina ne za gašenje).
Par ljudi (uključujući mene) nešto tu i tamo napiše i gotovo nitko ne reagira ni komentira.
Facebook je odavno odnio primat kao glavni medij gdje će netko nešto pokazati i sakupljati lajkove i smajliće, nažalost.
Druga stvar je potpuna devastacija foruma glede slikovnih sadržaja jer neki foto servisi su se ugasili i sa sobom odnijeli u nepovrat sve materijale stavljene tamo ili Photobucket (koji smo najviše koristili) odnedavno traži 400$/god da ima razinu funkcionalnosti na kakvu smo navikli.
A navikli smo na minimum tj. da možemo staviti fotku ovdje na forum, ali ne i to je njima preveliki trošak bandwitha.
Stoga velika većina fotomaterijala na forumu ima ovu ikonicu:

Tim njihovim potezom nije samo naš forum oštećen već i ogroman broj drugih foruma gdje su članovi koristili taj servis. Stvar jr globalni problem.
Treća stvar odumiranja foruma je ta što su neki članovi obrisali sve svoje materijale odavde, a radi se o ogromnoj količini materijala.
Sve u svemu forum ne valja ugasiti, ali možda zaključuti tj. smrznuti kakav je da...ne znam.
![zbunjen--- [zbunjen---.gif]](./images/smilies/zbunjen---.gif)
Četvrta stvar je ta da je masa ljudi koristila informacije sa našega foruma i onda radili neke svoje privatne promocije, projekte itd. bez da su nas u finalu uopće spomenuli kao izvor informacija.
Neki slučajevi tek jesu (preko one stvari) kada im se ukazalo na to što rade...a isti odlično kotiraju na FBooku.
Tu nam je također dosta dosadilo voditi bespredmetne rasprave sa takvim likovima jer kako takvoj FB-klik-lajk generaciji razjasniti da su te stvar sakupljane godinama uz uložen enorman trud tokom svog tog vremena.