Aerodrom ŽELJAVA
Spomenik ljudskoj genijalnosti (...i gluposti)
Aerodrom sada Plješevica-padina
Sjećanje na Roberta Facebook (LYBI Željava) Oprema ex RV i PVO     LYBI diorame  
LINKOVI (razni sadržaj)
 
Photobucket
   
Zmajarski klub „Rode“ Prelog osnovan je 1996. godine željom entuzijasta za pokretanjem zmajarstva u Medimurju. Tada je ZK „Rode“ bio jedan od prvih klubova s manjim letjelištem u Hrvatskoj. Danas klub broji 30-tak aktivnih clanova, a može se pohvaliti i sa 20-tak aktivnih pilota. Dolaskom mladih članova, osim letenjem motornim zmajem i ultralakim letjelicama klub se počeo baviti i promoviranjem svojih aktivnosti i samoga kluba; ima školu letenja, organizator je Međunarodnog Tornado cup natjecanja u motornom zmajarstvu, organizira odlaske na veće aeromitinge u Hrvatskoj, ali i susjednim državama, sudjeluje na aeromitinzima u Varaždinu, Bjelovaru, Zvekovcu… Više puta godišnje organizator je druženja gdje u goste pozove i sve klubove iz cijele Hrvatske, jedan je od domaćina zmajarskog rallya Bjelovar po Hrvatskoj, kroz godinu organizira dječje radionice puštanja dječjih zmajeva, a ima i vlastitu izložbu fotografija u izradi članova kluba. Zbog svoje dobre pozicije kraj same obale rijeke Drave ljudi često dolaze i posjećuju letjelište "Rode“, a mnogi od njih žele se okušati i vidjeti okolicu Preloga ili nekog drugog odredišta iz zraka. Pozivamo Vas da se okušate u vožnji motornim zmajem, zagarantiran Vam je dobar provod i puno adrenalina, a panorama je nezaboravna. Osim vožnje motornim zmajem povedite svoju obitelj i prijatelje na nezaboravno cjelodnevno druženje uz vodu te im pripremite piknik i dogovorite vožnju čamcem starim tokovima rijeke Drave. Članovi ZK "Rode“ željno Vas iščekuju.
http://www.zk-rode.hr

 
   

 
Photobucket
 Dečki sa foruma www.motori.hr (Hrvoje, SuperJura i TNT) su na motorima popeli na vrh Gola Plješevica i posjetili su sami aerodrom...pri tome su napravili odlične slike (svakako pogledati!).
Još 2 video snimka vožnje po pisti 3 (autor drcahla  Još 2 stranice posvećane aerodromu Željava sa foto-video materijalima iz 3.mjeseca 2007.

1.Dva video uradka inspirirana temom Željave (autor Ron Jeremy, moderator na MyCity forumu)

 

 Fotografirano iz putničkog zrakoplova Al-Italije.

Image hosted by Webshots.com Image hosted by Webshots.com Image hosted by Webshots.com Image hosted by Webshots.com Image hosted by Webshots.com Image hosted by Webshots.com Image hosted by Webshots.com Image hosted by Webshots.com

Image hosted by Webshots.com Image hosted by Webshots.com by flyitaliaDOTcom
Reportaža o Željavi u HR tjedniku Globus (br.850-3.mj.2007.).
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket  Reportaža o Željavi u Slobodnoj Dalmaciji (15.04.2007.)  Reportaža o Željavi u Večernjem listu (21.04.2007.)
Photobucket
Photobucket
   
Web stranica o Željavi http://www.zeljava.com/  

Poljaski avanturisti na Željavi (23.07.2009).

Photobucket

http://www.opuszczone.com/index2_en.php?s=galerie_en

Photobucket
http://www.bunkrowiec.com.pl/croatia/


Prilog iz 1.mjeseca 2012. o Željavi u šaljivom tonu, ali sa odličnom slikom TV Loki.